Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

21 березня - Міжнародний день людей із Синдромом Дауна

Новина
20.03.2024
21.03 – ця дата символізує сутність синдрому: він пов’язаний із трьома копіями 21-ої хромосоми (замість двох).
 
Синдром Дауна – це генетична випадковість, яка не залежить від способу життя батьків, їхнього здоров’я, шкідливих звичок чи харчування. Тобто дитина з синдромом Дауна може народитися в будь-якій родині. Хлопчики і дівчатка з синдромом Дауна народжуються з однаковою частотою. В Україні кожного року з’являється до 400 таких дітей.
 
Діти з синдромом Дауна надзвичайно добрі, щирі і безпосередні, вони випромінюють світло та тепло у світ. Тому їх називають «дітьми сонця». Ці діти потребують нашої любові, розуміння, підтримки та взаємної поваги.
 
Закликаємо підтримати всесвітню ініціативу «Lots of Socks». Долучитися до неї просто: треба одягти різнокольорові, непарні чи просто яскраві шкарпетки. Таким чином ви продемонструєте свою солідарність з людьми з непарною хромосомою й водночас звернете на себе увагу перехожих, зрозумієте, як це — бути не таким, як більшість.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше