Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дотримуйтесь гігієни харчування!

Новина
03.03.2023

Наукові дослідження підтверджують шкідливість продукції швидкого приготування. Вони стверджують, що при тепловій обробці їжі, яка багата на вуглеводи, утворюється акриламід, який, пошкоджуючи гени, приводить до виникнення онкологічних захворювань, а також вражає нервову систему і приводить до безпліддя. Наприклад, порція картоплі фрі, яку так люблять діти, містить акриламід у сто раз більше допустимих величин.

Бідою нашого часу є харчові добавки. Це не прянощі, а в основному синтетичні продукти, які створюють ілюзію насичення  їжею.  Іншої користі вони не приносять.

Харчові добавки – це антиоксиданти, барвники та консерванти, кислоти і солі, стабілізатори і емульгатори,  загусники. Вони входять до складу сухариків, соусів, копченостей, м’ясних напівфабрикатів, їх використовують при виготовленні гамбургерів. Однією з цих речовин є глютамат натрію, який при тривалому вживанні викликає пошкодження сітківки ока. Особливо це небезпечно для дитячого організму.

Їжа для людини повинна бути ліками. Наукою доведено, що близько третини населення страждає від захворювань, викликаних неякісною їжею. Найбільше хвилює вплив шкідливої їжі на дітей, переважна більшість яких вживає різноманітні чіпси, сухарики, солодкі газові напої, печиво, шоколадні батончики. 

Отже, щоб харчування було безпечним, робіть покупки із розумом та дотримуйтесь гігієни харчування!

Зав. відділення епідеміологічного нагляду (спостереження)

та профілактики неінфекційних захворювань                                                    Василь КОЗОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше