Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Карантин в Україні буде продовжено до 22 червня, а його пом’якшення відбуватиметься у 5 етапів

Медицина
20.05.2020

Карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, будуть продовжені до 22 червня. При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися у залежності від епідемічної ситуації в кожному регіоні. Всього буде 5 етапів пом’якшення карантину. 

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 20 травня за ініціативи Міністерства охорони здоров’я. 

“Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР та ІФА тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів”, - прокоментував рішення Уряду Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

За словами Міністра, інцидентність – це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше 12 осіб на 100 тис. населення. “Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19 повинна бути менше 50%. А кількість ПЛР та ІФА тестів – більше 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів”, - сказав Максим Степанов. 

Нагадаємо, що рішення про пом’якшення карантину в кожному регіоні приймаються Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій . До 22 травня в Україні діє перший етап пом’якшення, а з 22 – буде запроваджений другий.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше