Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Кому автоматично перепризначать субсидію?

Соціальна сфера
16.10.2020

Призначену домогосподарству житлову субсидію буде розраховано автоматично на опалювальний сезон 2020-2021 років, в тому числі домогосподарствам, яким субсидія призначалась за рішенням комісії, якщо в його структурі або майновому стані не відбулися зміни. При цьому, розрахунок розміру субсидії на послугу «опалення» буде проведено з 16 жовтня 2020 року, а в листопаді 2020 року розмір субсидії буде розраховано на повний календарний місяць.

Окремо звертаємо увагу, що якщо житлова субсидія на неопалювальний сезон 2020 року була призначена з нульовим значенням, то з початком опалювального сезону буде проведено розрахунок субсидії з урахуванням опалення житлових приміщень. Тому звертатися за переоформленням житлової субсидії на опалювальний період 2020- 2021 років не потрібно!

Але є винятки! Субсидіє не перепризначать у  випадку, коли відбулися зміни:

  • складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства;
  • соціального статусу членів домогосподарства (одруження, розлучення) в складі сім’ї членів домогосподарства;
  • якщо в складі сім'ї є повнолітні, які, за даними податкової інспекції та Пенсійного фонду, не мають доходів, їх дохід менше мінімальної зарплати, сплатили ЄСВ нижче мінімального рівня протягом трьох місяців (студенти, зареєстровані в Державній службі зайнятості безробітні, одержувачі соціальних пенсій до цієї категорії не належать);
  • переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, переліку витрат на управління багатоквартирним будинком, управителя, виконавця комунальних послуг, про які слід повідомити протягом 30 календарних днів.

Також, необхідно повідомляти про наявність транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації й з дати випуску якого минуло менше 5 років (крім мопеда та причепа), в разі придбання або набуття права власності в інший спосіб житлового приміщення, транспортного засобу, земельної ділянки, якщо придбання відбулося протягом 12 місяців перед місяцем зверненням за призначенням субсидії на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Якщо відбулись якісь із зазначених змін таким сім’ям необхідно повторно падати заяву та декларацією про доходи і витрати до «Відділу соціальної роботи» Печеніжинської  ОТГ (довідка за тел.64202).

Одночасно повідомляємо, субсидія на опалювальний період не призначається сім′ям, які мають прострочену понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн). Тому, рекомендуємо провести звірку з організаціями-надавачами послуг щодо наявності заборгованості по оплаті за надані послуги.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше