Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Що робити, якщо вдома людина з COVID-19?

Важлива інформація
26.03.2020

❗️Ми бажаємо, щоб ані Ви, ані Ваші рідні не стикались з такою ситуацією. Але потрібно знати, що робити, якщо вдома з’явилась людина з симптомами коронавірусу, та як уникнути зараження інших членів родини.

 Найголовніше - це запобігти поширенню мікробів при догляді за тим, хто хворий або має всі ознаки COVID-19.

?Потрібно знайти можливість ізолювати людину в окремій кімнаті, подалі від інших членів родини, особливо тих, хто відноситься до зони ризику.

?Уникайте обміну особистими предметами, такими як посуд, рушники, постільна білизна.

?Не використовуйте спільні гаджети. Або потрібно ретельно дезінфікувати планшет чи смартфон, якщо вже неможливо втриматись від спільного використання девайсів.

?Якщо ви щасливий володар захисних масок, то нехай хворий надягає маску, коли перебуває в кімнаті разом з іншими. У разі якщо хворий не може носити маску, їх повинні одягати інші члени родини, перебуваючи разом в кімнаті. Але краще контакти максимально мінімізувати.

?Якнайчастіше мийте руки з милом не менше 20 секунд, особливо після взаємодії з хворою людиною.
Альтернатива воді з милом - дезінфікуючі засоби для рук, які містять принаймні 60% спирту. До речі, горілка не входить до переліку дезінфікуючих засобів.

?Не торкайтеся очей, носа та рота. Взагалі. Поясніть це всім домашнім.

?Щодня дезінфікуйте усі (❗️) поверхні, яких торкаються найчастіше - стільці, столи, дверні ручки, вимикачі світла, пульти, крани, двері холодильника тощо.

?Надягайте захисні рукавички під час протирання поверхонь та прибирання брудної білизни хворого для прання. Мийте руки відразу після зняття рукавичок.

❗️Дуже важливо - відстежувати стан хворого та відразу повідомляти лікаря про погіршення самопочуття. Також з усіма питаннями стосовно лікування потрібно звертатись до свого лікаря. Подбайте, щоб усі необхідні номери телефонів були у вас під рукою.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше