Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Не паліть опале листя!

Оголошення
17.11.2020

Шкода від спалювання листя вкрай небезпечна. Чинним законодавством категорично заборонено спалювання рослинних залишків на території дворів, підприємств, установ, організацій і населених пунктів. Спалюючи опале листя дуже погіршується стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин.

Що ж треба робити з опалим та зібраним листям?
Найбільш «дружнім» у відношенні до довкілля є компостування опалого листя. Таким чином опале листя можна перетворити на цінне добриво.
Детально про компостування можна дізнатися за посиланням https://vseroste.com.ua/…/iak-zrobiti-kompost-z-opaslogo-li…
Пам’ятаймо, що стан довкілля залежить від нас з Вами.

Світлина від Печеніжинська об'єднана територіальна громада.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше