Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про мужнього воїна - Богдана Круглика

Новина
18.11.2022
8. ЗАГИНУЛИ, ВИЗВОЛЯЮЧИ ПОЛІСЬКИЙ КРАЙ
Матеріали до майбутньої книги
Павло СМОВЖ.
 
СМЕРТІ НЕ БОЯВСЯ, АЛЕ ЖИТТЯМ ДОРОЖИВ
Віхи його воєнних шляхів: добробат «ТОРНАДО», батальйон особливого призначення МВС України «ІВАНО-ФРАНКІВСЬК», розвідрота «ЕДЕЛЬВЕЙСА»…
 
Спочатку мені надіслали фото пам’ятного знака, встановленого в Жереві. Інформації, крім викарбуваної на мармурі, не мав, тож почав гуглити в інтернеті. І ось що знайшов:
ІЗ САЙТУ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника:
«16 березня 2022 року на війні проти російського окупанта, у боях за Україну під Києвом загинув студент 4-го курсу заочної форми навчання спеціальності “Психологія” Коломийського навчально-наукового інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Богдан КРУГЛИК.
 
Круглик Богдан Юрійович, 1990 року народження, уродженець смт. Печеніжин Коломийського району Івано-Франківської області. Під час Революції Гідності залишив усе і поїхав до Києва відстоювати європейські цінності. З початком російської агресії одним з перших добровольців пішов боронити кожний міліметр рідної землі на Сході України. Учасник АТО/ООС з 2015 року, контрактник Збройних Сил України. Пройшов Іловайський котел у складі добровольчого батальйону «Торнадо». У 2015-2016 роках служив у батальйоні особливого призначення МВС України "Івано-Франківськ". З 2016 року був старшим солдатом у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс».
 
Президент України В. Зеленський посмертно нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня військовослужбовця з Івано-Франківщини, старшого солдата Богдана Круглика. Указ про присвоєння відзнаки президент підписав 11 квітня 2022 року».
ПОЗИВНИЙ «ГУЦУЛ»
 
Після цього я зв’язався з 10-ю ОГШБ «Едельвейс». Там повідомили телефон його нареченої Наталії Мацьків. Під час спілкування вона запропонувала надіслати мені деякі матеріали, що знайомлять з біографією Героя. Тож моє завдання в цьому випадку дещо спростилося...
 
Лише зазначу: пам’ятний знак у с. Жерева, де поліг під час бою розвідник Б. Круглик - "Гуцул"( а не в Кухарях, як написано на стенді в школі, де вчився Богдан), замовила, оплатила і встановила група бійців розвідроти цієї бригади. І це багато про що говорить: і про них, і про особистість Богдана як людини й воїна. Тому так оперативно друзі й увічнили пам’ять про свого бойового побратима - саме на місці його загибелі. Аби й ми, поліщуки, не забували своїх визволителів.
 
Хоча загалом кожен, хто віддав своє життя за нас з вами, за рідну неньку-Україну, заслуговує цього – нашої нетлінної пам’яті, великої шани і вдячності нинішніх і наступних поколінь!
 
Громадська організація «ДІЄ. Добрі Ідеї Єднають», що активно діє в Печеніжині, 23 серпня ц. р. на своїй сторінці в Фейсбук, розповідаючи про свого полеглого земляка-героя, так характеризувала Б.Круглика: «…Брав участь у Широкінській наступальній операції в 2015-му... Всі, хто знав Богдана, згадують його як найдобрішого, найщирішого, справедливого і відданого товариша, водночас рішучого та вольового. Він завжди допомагав тим, хто поруч, піклувався про слабших. Найбільше він любив рідний край та українські гори.
В пам'ять про Богдана Круглика ми випустили футболки ( на знімку), що символізують його боротьбу за українську незалежність, за вільну державу та вільних і волелюбних людей. Наш обов'язок пам'ятати про нашого Героя кожного дня, кожної хвилини!..».
На знімках:
  • таким залишиться в пам'яті усіх, хто його знав, цей Герой;
  • інформація про нього на стенді в школі, де вчився Богдан;
  • -орден коханого отримала Наталія Мацьків з рук печеніжинського військового комісара;
  • пам’ятний знак у с. Жерева на Іванківщині;
  • згадувана футболка із зображенням воїна "Гуцула".

Джерело:Павло Смовж

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше