Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Рекомендації щодо боротьби з борщівником Сосновського

Новина
09.04.2024
Щороку навесні вздовж доріг, на крайових смугах сільськогосподарських угідь, на необроблюваних землях одним з перших з’являється небезпечна рослина – борщівник Сосновсько. Він швидко розкидає своє велике листя, становлячи загрозу здоров’ю людей. Сік рослини містить отруйні речовини, який потрапляючи на шкіру людини під впливом сонячного світла спричиняє опіки.
Заходи боротьби:
  • Систематичне підкошування, щоб не дати утворитися суцвіттю; особливо ефективним є підрізання кореневої шийки на глибині 8-12 сантиметрів.
  • Найефективніший засіб боротьби – хімічний, який потрібно використовувати навесні на початку вегетаційного періоду або після весняного скошування.
Що не можна робити, знищуючи борщівник Сосновського:
  • Скошувати рослини в період закінчення цвітіння і на початку дозрівання плодів, оскільки це не матиме потрібного ефекту.
  • Допускати скошування в момент осипання насіння з рослини, тому що це сприятиме більшому його розмноженню.
Якщо ви виявили борщівник на своїй присадибній ділянці, то потрібно якнайшвидше вжити заходів щодо його знищення, щоб не дати рослині розмножитися.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше