Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні Богдану Круглику мало б виповнитись 32... Такий ще молодий, повний сил, йому ще тільки жити...

Новина
05.12.2022
Проте його життя обірвала війна. Минає 9 місяців, як Богдан стоїть у лавах небесного війська.
 
16 березня 2022 р. в селі Жерева Київської області "Гуцул" прийняв свій останній бій. Побратими Богдана встановили в цьому селі пам‘ятний знак загиблому розвіднику.
Заслужений журналіст України, член НСЖУ Павло Смовж в матеріалах до своєї майбутньої книги так пише про Богдана: "Пам’ятний знак у с. Жерева, де поліг під час бою розвідник Богдан Круглик - "Гуцул" замовила, оплатила і встановила група бійців розвідроти 10 гірсько-штурмової бригади. І це багато про що говорить: і про них, і про особистість Богдана як людини й воїна. Тому так оперативно друзі й увічнили пам’ять про свого бойового побратима - саме на місці його загибелі. Аби й ми, поліщуки, не забували своїх визволителів".
 
Тепер місцеві мешканці з пошаною залишають квіти та лампадки біля пам'ятного знаку, розуміючи ціну, яку платять воїни за визволення українських міст та сіл.
Провідна бібліотекарка Іванківської публічної бібліотеки Київської області Світлана Годун з великим сумом розповідає про військового, який віддав життя боронячи Іванківщину: "24 лютого 2022 р. жителі Іванківщини, передмістя Києва та самої столиці прокинулись на світанку від вибухів…
 
Страшне слово війна не пов‘язувалось із планами на майбутнє і свідомість відмовлялась від реальності.
 
Так, ми знали що війна триває в Україні вже не перший рік, але важко було усвідомити, що бойові дії вже за вікном.
 
В перший день повномасштабного вторгенння російських військ Іванківщина була в окупації. Проте завдяки мужності, стійкості та витривалості ЗСУ вигнання русні з поліської землі швидко розпочалось.
 
Бої тривали тяжкі. Декілька населених пунктів нашої громади знищені майже повністю.
Саме в одному з боїв проти російських окупантів і загинув ваш земляк - розвідник Богдан Круглик з позивним «Гуцул». Загинув Богдан смертю хоробрих, за що і був нагороджений Президентом України орденом «За мужність» III ступеня посмертно.
 
Побратими Богдана із розвідроти встановили в цьому селі пам‘ятний знак загиблому Герою-розвіднику Богдану Круглику. З фото на нас дивиться красень-чоловік, зовсім юний і дуже мужній…
 
Ми, поліщуки, не знали Богдана за життя, але пам‘ятатимемо і вшановуватимемо його жертовний подвиг заради України та визволення нашої Іванківщини, завжди! Дякуємо тобі, Воїне. Вічна пам‘ять і вічна слава Герою!", - говорить пані Світлана.
 
Він завжди буде жити в наших думках, в наших спогадах, в наших молитвах. Пронесемо пам'ять про мужнього воїна на віки!
 
На фото Андрій Мацьків, лейтенант ЗСУ, біля пам'ятного знаку Богдану Круглику "Гуцулу" в с. Жерева Київської області.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше