Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні, свій 26 День народження святкував би відважний воїн Станіслав БУДКІВСЬКИЙ

Новина
06.04.2024
Єдиний син у матері. Станіславу назавжди 25...
 
Станіслав був професійним військовим. Був інтелектуалом, надзвичайно цілеспрямованим, постійно навчався та самовдосконалювався, вивчав мови.
Станіслав мав багато захоплень, але не залишав часу на себе та свої потреби, головною його ціллю була вільна Україна. Для цього не жалів нічого: ні сил, ні здоров'я, ні своїх молодих років.
 
Будківський Станіслав Сергійович народився 6 квітня 1998 року в Харківській області. У 4 місяці з батьками переїхав у селище Печеніжин, де проживав до 5 років.
У 2004 році пішов у 1 клас до школи в Київській області. В 2015 році по закінченні школи вступив до Житомирського національного університету імені Івана Франка за спеціальністю психологія.
 
В 2017 році став до військової служби, служив у 101-му батальйоні охорони Генерального штабу.
 
24 лютого 2022 року призваний в повітряні сили оборони, де мужньо ніс службу та боровся з окупантами. З квітня 2023 року направлений до 35 бригади морської піхоти. Станіслав разом з побратимами, беріг наш спокій та в бою обірвалося його молоде життя.
Загинув 13 червня 2023 року у районі населеного пункту Старомайське Донецької області під час штурму ворожих позицій.
 
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України учасника бойових дій, стрільця взводу 9 батальйону 15 бригади транспортної авіації повітряних сил Збройних сил України Станіслава БУДКІВСЬКОГО нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня.
Честь та слава воїну! Вічна пам'ять!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше