Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сортувати чи не сортувати сміття?

ЖКГ
03.06.2024

Сортувати чи не сортувати сміття?

Для відповідального громадянина відповідь однозначна – сортувати! Як і навіщо це робити? Варто усвідомити, що вивезення сміття та пошук нових полігонів не є рішенням проблеми: тільки навчившись поводитись зі сміттям та продукувати його в меншій кількості, кожен внесе свій вклад в екологічний розвиток й навчиться розв’язувати це питання по-європейськи!

В Україні щорічно викидають понад 10 млн. тонн сміття, з яких тільки 600 тисяч спалюється чи йде на вторинне перероблення. Тут і виникає логічне й водночас риторичне питання: «Що ж з рештою?». А решта захоронюються на полігонах та сміттєзвалищах, які займають понад 7% від загальної площі країни!

Що говорить законодавство?

Варто зауважити, що 1 січня 2018 року було внесено правку у Закон «Про відходи», який суворо зобов’язує сортувати сміття та забороняє захоронення на полігонах неперероблених твердих відходів. Зокрема йдеться й про те, що кожен українець повинен сортувати сміття, адже за бездіяльність передбачено штрафну санкцію: її мінімальний розмір становить 340 гривень, а максимальний – 1360.

Сміття стає проблемою лише для тих, хто не вміє з ним поводитись, тож не створюйте проблем, а привчіть себе правильно та розумно сортувати сміття!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше