Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Священний Синод ПЦУ дозволив проведення богослужінь без присутності мирян

Новина
25.03.2020

Рішенням Священного Синоду Православної Церкви України дозволено проведення богослужінь у храмах самими лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками, без особистої присутності мирян.

24 березня 2020 року шляхом дистанційного спілкування (телеконференції) Священний Синод Православної Церкви України ухвалив відповідне рішення, беручи до уваги рішення органів державної влади та місцевого самоврядування щодо посилення обмежень свободи пересування та свободи зібрань. Було роз’яснено, що на час дії цих посилених обмежень третій пункт «Практичних настанов для єпископату, духовенства і вірних у зв’язку з оголошеною пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19)» (затверджених Священним Синодом 17 березня 2020 р.) дозволяє проведення богослужінь у храмах самими лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками, без особистої присутності мирян. Під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку.

Можна ознайомитися за цим посиланням: bit.ly/2vR0Ady

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше