Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У розпал городніх робіт активізувалися палії сухої рослинності

Новина
18.09.2023
Енергетики застерігають, що спалення сухостою шкодить не лише природі та здоров’ю людей. Якщо виникне пожежа поблизу електроліній чи інших енергооб’єктів – можливі тривалі аварійні знеструмлення.
 
📌За даними ДСНС, в Івано-Франківській області від початку року спалено 30,4 га екосистем. Не зупиняє від спалення сухостою навіть штраф – сьогодні він становить від 3060 до 6120 грн. Якщо палій трави своїми діями вчинив масштабну пожежу, відповідальність може перерости в кримінальну. У час війни великі вогнища можуть розцінювати як подання світлових сигналів ворогу і, як наслідок, диверсію. У такому разі порушник може опинитись за ґратами на термін від 15 років до довічного ув’язнення.
 
Фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» нагадують про охоронну зону, що відводиться біля повітряних ліній електропередач (ширина залежить від напруги лінії):
  • 2 метри - до 1 кВ
  • 10 метрів - до 20 кВ
  • 15 метрів - 35 кВ
  • 20 метрів - 110 кВ
  • 25 метрів - 150, 220 кВ
  • 30 метрів - 330, 400, 500, +(-)400 кВ
  • 40 метрів - 750 кВ
Якщо ви стали свідком пожежі внаслідок спалення сухостою, терміново телефонуйте на номер «101», щоб запобігти поширенню вогню.
Джерело: Прикарпаттяобленерго
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше