Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У травні 2024 року буде проведена кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу

Оголошення
07.05.2024

На території Коломийського району, Івано-Франківської області(відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин) у травні 2024 року буде проведена кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. По проведенню заходів з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на територіях Коршівської ОТГ, Печеніжинської ОТГ, П’ядицької ОТГ, Коломийської ОТГ, Матеївецької ОТГ, Гвіздецької ОТГ, Підгайчиківської ОТГ, Нижньо Вербізької ОТГ, Отинійської ОТГ. Розглядалось на засіданні надзвичайно протиепізотичних комісій де детально опрацьовувалось механізм проведення пероральної імунізації диких тварин із залученням всіх зацікавлених служб.


  • Приманки з вакциною розповсюджуватимуться шляхом наземного розподілу на узліссях, узбіччях доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах – на перехрестях доріг, на території вирубок.
    Кампанія буде проведена під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
    Примітка.

Сказ – це гостре, особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу Rabies virus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Червона лисиця є природнім резервуаром збудника сказу у навколишньому середовищі.


  • Приманка з вакциною, яка буде розповсюджуватись, – безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Її не можна брати до рук і переносити з місць розкладання.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше