Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Печеніжині відбулася Всеукраїнська наукова конференція "Четверті Грабовецькі історичні читання"

Культура
04.12.2023
Канференція об'єднала кандидатів історичних наук, професорів, дослідників локальної історії, студентів, істориків, фахівців музейної справи з Києва, Львова, Луцька, Івано-Франківська та області. Розпочалася конференція під звуки троїстих музик в Публічній бібліотеці імені Володимира Грабовецького. З вступним словом виступили доктор політичних наук, професор, ректор Прикарпатського національної університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, голова Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Іван Угрин, селищний голова Ігор Довірак.
 
Присутні говорили про Володимира Грабовецького як науковця, викладача, громадського діяча. Згадували і про Олексу Довбуша та Коломийщину в світлі досліджень академіком Грабовецьким історії опришківського руху.
 
Пізніше в Історико-краєзнавчому музеї Олекси Довбуша селища Печеніжин порушували теми музейної справи в Україні, роздумували про історичне краєзнавство і музеєзнавство на Прикарпатті.
 
Важливо знати та досліджувати історію краю і країни, пам’ятати та пишатися відомими вихідцями з громади, ділитися досвідом та унікальними відомостями.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше