Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Печеніжинська об’єднана територіальна громада сумує з приводу смерті митрофорного протоієрея Михайла Коржинського

Новина
01.05.2019

01 травня 2019 року, на 75 році життя, після важкої хвороби, відійшов у вічність настоятель храму Святого Великомученика Димитрія Солунського селища Печеніжин митрофорний протоієрей Михайло Коржинський.

Світла пам’ять про митрофорного протоієрея Михайла Коржинського назавжди збережеться у серцях жителів громади.

Митрофорний протоієрей Михайло Коржинський був справжнім духовним провідником для селища Печеніжин, громади та краю. Людина, яка була яскравим прикладом для всіх, несла завжди Боже слово до інших. Усі знали Його, як людину з дуже добрим і великим серцем, справедливу і авторитетну. З особливою вдячністю згадуватимуть митрофорного протоієрея  жителі громади  за його пошану і любов. Усі ми вдячні за те добро, яке  Він дарував нам кожним своїм мудрим словом та молитвою.

Ми схиляємо наші голови у скорботі і сумуємо разом зі всіма, хто знав митрофорного протоієрея Михайла Коржинського.  Висловлюємо щирі співчуття його рідним і близьким. Нехай Всемилостивий Господь прийме Свого служителя в оселі праведників, де всі святі спочивають!  Вічна Йому пам'ять!

Митрофорний протоієрей Михайло Коржинський, народився 5 вересня 1943 року у с. Лiски, Коломийського району, тодi Станiславської, сьогодні Iвано-Франкiвської областi, у сiм’ї дяко-вчителя, колгоспника. 
У 1951 роцi закiнчив Лiскiвську семирiчну школу та продовжив навчання у Коршiвськiй середнiй школi робiтничої молодi. Також закiнчив “Обласну станцiю юних технiкiв“ у м. Коломия. Пiсля закiнчення середньої школи, вчився у ДОСААФ-i, де закiнчив школу водiїв топливо-маслозаправщикiв для обслуговування літаків.
У 1962 роцi мобiлiзований у ряди Радянської армiї. Служив у Азербайжанi, Бакинському окрузi ПВО та демобiлiзувався в чинi старшини-оператора РЛС у 1965 роцi. 
Пiсля армії працював на Iвано-Франкiвському авторемонтному заводi.
У 1967 роцi поступив у Снятинське культ-освiтнє училище на диригентсько-хорове вiддiлення.
В 1969 роцi вступив до Московської духовної семінарії. На другому курсi, на свято Стрітення Господнє, був хіротонізований на диякона.
У 1972 році закінчив повний курс семінарії по першому розряду та вступив на заочний вiддiл Московської духовної академії, яку закінчив, також, по першому розряду у 1980 році.
У 1973 році - на свято Первоверховних Апостолів Петра i Павла Архієпископом Iвано-Франкiвським i Коломийським Йосифом (Саврашом) рукоположений на священика. 
У 1973 році - Архієпископом Йосифом (Саврашом) нагороджений церковною нагородою скуфією, а в 1974 році – камилавкою.
1978-го року Архиєпископом Йосифом нагороджений Наперсним золотим Хрестом.
Служив на парафіях у Рожнятiвському, Долинському, Галицькому, а з 1981 року - у Коломийському районах.
В липні 1981 року Владикою Йосифом призначений настоятелем храмів в селах: Мишин та В. Вербіж, де прослужив до 20 вересня 1982 року.
На свято Різдва Пресвятої Богородиці, 1982 року, призначений настоятелем Свято-Димитрiвського Храму селища Печеніжин, Коломийського благочиння.
У 1983 році - возведений у сан Протоієрея.
В 1990 році - нагороджений правом носіння Митри.
З часу заснування Івано-Франківської Духовної семінарії, призначений викладачем предметів: «Літургіко-Церковний устав» та «Церковний спів».
У 1995 р. - нагороджений другим Хрестом з оздобами.
У квітні 1997 року брав участь у створенні Коломийської Єпархії.
В 2009 році - нагороджений Орденом Святого Архистратига Михаїла.
5 вересня 2013 року - нагороджений медаллю Преподобних Іова та Феодосія Манявських.
З 1992 року був на всіх Соборах УПЦ-КП.
Розклад похоронних богослужінь:


1 травня (середа), з 17:00 год. по 17:00 год. 2 травня (четвер) – заупокійні молитви, читання Євангелія та Псалтиря у домі спочилого в селищі Печеніжин.
2 травня (четвер), о 17:00 год – початок Чину Похорону в Храмі Святого Великомученика Димитрія Солунського селища Печеніжин, Печеніжинського благочиння, який, з благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, у співслужінні духовенства Коломийської Єпархії, очолить Секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук. Читання Євангелія, заупокійні молитви.
3 травня (п’ятниця), о 10:00 год. – Архієрейська Божествення Літургія та завершення Чину Похорону у Храмі Святого Великомученика Димитрія Солунського селища Печеніжин, Печеніжинського благочиння, які звершить Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський Юліан, після чого тіло спочилого буде похоронене на церковному подвір’ї.
Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого митрофорного протоієрея Михаїла, де всі святі спочивають!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше