Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вихованці Сопівського шкільного лісництва здобули перемогу у конкурсі школярів та учнівської молоді «Ліси для нащадків»

Новина
18.02.2021
Конкурс проводиться Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та Державним агентством лісових ресурсів України з вересня 2003 року. Метою щорічних змагань юних лісівників та натуралістів є формування екологічної та економічної культури у дітей, привернення уваги органів влади, громадськості до проблем сільської школи, виховання творчої працелюбної особистості.
 
Протягом весняно-осіннього періоду учні шкільних лісництв активно займаються на території лісових господарств і навчальних закладів, де закладають лісорозсадники, шкілки, створюють нові лісові насадження, збирають лісове насіння, крім того, беруть участь у різноманітних еколого-природничих акціях, ведуть науково-дослідницьку роботу.
 
Учні Сопівського шкільного лісництва, протягом минулого року досконало вивчали ефективні способи підготовки насіння до сівби, досліджували вплив стимуляторів на живцювання самшиту, туї західної та ялівцю. Також школярі разом з керівниками, педагогом Любов’ю П’ятковською та лісівником Олегом Соколовим, зібрали понад 200 кг насіння лісових культур, висадили на площі 0,005 га сіянці ялиці білої, дугласії, самшиту та висіяли насіння дуба на площі 0,05 га; заклали парк, парник, шкілку на території Сопівського ліцею.
 
Юним природолюбам вдалося за рік відвідати Галицький національний парк, декілька водоспадів Франківщини, піднятися на найвищу гору нашої країни Говерлу. Звичною справою для дітей є виготовлення та розвішування шпаківень, годівничок, підгодівля диких тварин, проведення бесід про збереження довкілля, первоцвітів та червонокнижних видів.
 
За активність і непосильну працю у відтворенні лісових ресурсів, учнів шкільних лісництв та їх педагогів відзначили грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше