Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звітування депутатів 2020

Новина
25.05.2020

Згідно рішення селищної ради №2114-36/2019 від 18.03.2019року «Про затвердження Положення про звітування Печеніжинського селищного голови ОТГ, старост, виконавчих органів, постійних комісій та депутатів Печеніжинської селищної ради об’єднаної територіальної громади», голова, старости та депутати повинні звітувати не рідше, ніж один раз на рік про свою діяльність.

Але ще задовго до прийняття даного рішення голова громади, як і старости та депутати по своїх населених пунктах, проводили публічне звітування перед виборцями, яке проходить у форматі відкритого спілкування. Дана практика існує з часу створення ОТГ.

В цьому році звітування депутатів Печеніжинської селищної ради ОТГ розпочалось у лютому та було призупинено в березні у зв’язку з введенням карантинних обмежень в державі. По населених пунктах громади воно відбувалося паралельно із звітуванням старост сіл.

Найпродуктивнішою на звітування була неділя 23-го лютого, цього дня прозвітували обранці Сопова, Слободи, Кийданців, Княждвора та Марківки. Загалом це 11 депутатів: Чуйко Галина Іванівна, Бакай Ярослав Федорович, Федюк Петро Іванович (Сопів), Пнівчук Роман Федорович, Копильців Микола Миколайович (Марківка), Марчук Оксана Василівна, Фенин Марія Іванівна (Слобода), Кузьмак Мирослав Васильович, Козьменко Василь Іванович, Візнюк Олег Степанович (Княждвір) та Киртока Надія Михайлівна (Кийданці). Також 9-го лютого прозвітували депутати Молодятина – Стефурак Василь Васильович та Арама Петро Васильович, а 1-го березня депутати села Рунгури – Бойчук Світлана Миколаївна та Михасюк Мирослав Федорович.

Більшість депутатів провели якісні публічні презентації звітів за результатами роботи у 2019 році. Решту депутатів активно інформують/ звітують про свою роботу безпосередньо індивідуально спілкуючись з виборцями своїх округів. Цьогоріч створено умови для подання та публікації звітів на сайті ради.

Кошти з депутатського фонду витрачаються в основному на матеріальну допомогу для лікування за зверненнями виборців, спрямовуються на заходи по благоустрою населених пунктів, а також ремонт доріг та інших послуг у сфері ЖКГ.

Депутати селищної ради є представниками інтересів жителів територіальної громади. Підтримуючи зв'язок з виборцями активно комунікують з мешканцями своїх округів, з установами, організаціями розташованими на території округу, є ініціаторами загальних зборів, де порушуються нагальні проблеми громади. Також спілкування з виборцями часто проходить у форматі вуличних зібрань, де жителі спілкуються з депутатом безпосередньо отримуючи відповіді на свої питання.

Звітність залишається одним з питань, на яке потрібно посилено звертати увагу депутатському корпусу. Та попри наявність недоліків у звітуванні, можемо свідчити про позитивні тенденції у звітуванні депутатів селищної ради, що в цілому може підвищити рівень довіри мешканців до місцевих обранців.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше